Håndværkerfradrag

Hvad er håndværkerfradrag?


Håndværkerfradraget er et godt værktøj til dig, som gerne vil spare nogle penge, når du skal have foretaget renovering, vedligeholdelse i hjemmet og fritidsboliger. Kort fortalt så har du mulighed for, at kunne trække dine udgifter fra i SKAT. Som reglerne er nu, kan man få op imod 12.500 kr. I fradrag


Håndværksydelser kan eksempelvis være energibesparelser, såsom isolering af ydervægge, udskiftning af vinduer og døre, samt energiforsyninger, såsom solceller, varmeanlæg, ventilation, dog kan det også være klimasikring, bredbånd og tyverialarm.


Du kan få håndværkerfradrag uanset, om du ejer, eller har lejet din bolig. Dog skal du selv betale for arbejdet, have lov til at vedligeholde boligen, og du skal bo i boligen, mens arbejdet bliver udført, da du skal have fast bopæl, mens arbejdet bliver udført. Det er ikke afgørende, hvornår du har solgt eller opsagt din lejlighed.


Vidste du at man kan få fradrag på serviceydelser som er udført i hjemmet eller fritidsboligen?


Servicefradrag er kategoriseret under håndværkerfradraget, og er fra 2018 blevet permanent. Når året er omme har du nu mulighed for at spare penge i skat, hvilket vil sige at de i forvejen overkommelige priser nu er blevet mere fordelagtige i sidste ende.


Hvad er servicefradrag?


Et servicefradrag er et fradrag som du kan få for ydelser som er udført i hjemmet eller fritidsboligen. Du kan trække op til 6.200 kroner fra ydelserne. Dog er det kun den betalende, som kan gøre brug af fradraget. Ægtefæller er undtaget for denne regel, da ægtefæller kan gøre brug af hinandens fradrag, det vil sige, at selvom det kun er den ene ægtefælle der har betalt, kan der også gøres brug af den andens ægtefælles servicefradrag.

Hvad kan man få servicefradrag på?


Rengøring

Hvis du skal have gjort rent derhjemme er det altid virkelig dejligt, at kunne få klaret de arbejdsopgaver, som man ikke helt selv magter at få gjort. Ønsker du at få fradrag på rengøringen, så skal betalingen ske elektronisk, da løn og ydelse skal tydeligt fremgå på fakturaen. De serviceydelser for rengøring indebærer blandt andet vask, aftørring, toiletrens, støvsugning, gulvvask, opvask, tøjvask, strygning, vinduespudsning både indvendig og udvendigt, rensning af gulvtæpper og gardiner m.m.


Børnepasning

Skal du lave noget i din fritid og ikke lige helt ved hvor du skal få børnene passet henne, er det altid dejligt at leje en babysitter. Børnepasning indebærer også afhentning og aflevering af børn fra daginstitution, skole og fritidsklub.

Havearbejde

Havearbejde kan man også få servicefradrag på. Sådanne ydelser indebærer blandt andet græsslåning, klipning af hæk, snerydning, rensning af fliser, lugning og beskæring af træer og buske.


Fradrag på løn

Skulle du gøre brug af et servicefradrag i 2019, er det meget vigtigt, at du altid gemmer dokumentation for det fuldførte arbejde. Dette indebærer, at du har en kopi af kvitteringen, og anden skriftlig aftale med håndværkeren. Dog skal betalingen ske elektronisk.


Ting du skal være opmærksom på

Som nævnt tidligere skal alt betaling ske elektronisk, derfor er det en god ide at betale dine regninger eksempelvis på Dankort/VISA/MasterCard, Netbank eller mobile Pay. På den måde har du sørget for at du altid har din transaktion som ekstra dokumentation. Betalingen med kontanter giver ikke fradrag på det arbejde, som er udført. 
Fradraget i procent svarer til 27%, hvilket vil sige at, hvis dit fradrag er på 10.000 kroner, vil du dermed spare 2.700 kroner i SKAT. Du kan ikke få fradrag for de materialer, som er brugt i forbindelse med ydelsen, da du kun kan få fradrag på selve serviceydelsen.


Hvordan får jeg servicefradrag?

Du indberetter dit servicefradrag på din årsopgørelse via Skat.dk.

1. Gå ind på Borger.dk under tast selv 
2. Tryk på årsopgørelse og vælg det ønskede år. 
3. Kommenter hvorfor du ønsker at foretage rettelser. 
4. Ind under lommeregneren ved rubrik 460, kan du finde ”ligningsmæssige fradrag” hvor ved du blot skal følge instrukserne 
 
For yderligere information kan du læse det inde på www.Skat.dk hjemmeside.

Ydelser som du ikke kan få fradrag for. 

Det er desværre ikke alt, som man kan få fradrag for. Det er derfor en god idé, at du holder dig opdateret med, om den ydelse du skal have foretaget lever op til reglerne om fradrag. 

Ydelser som ikke lever op til fradraget er som følgende: 

  • Energirådgivning for energiforbedringer
  • Installation af ladestik til elbiler
  • Installation af intelligent ventilation-, lys- og varmestyring 
  • Solafskærmning af glas døre og Vinduer. 
  • Kortlægning og fjernelse af bygningselementer, som indeholder bly, PCB eller asbest. 
  • Udskiftning af faste belægninger med permeable.
  • Oversvømmelsessikring af vinduer og yderdøre. 

Hvis du har behov for en mere grundig gennemgang af hvilke ydelser, som ikke giver fradrag, skal du gå ind på skats hjemmeside, se under håndværkerfradrag (servicefradrag) -> Den juridiske vejledning -> Bemærk at denne kan være omfattende, derfor anbefaler vi at du kontakter Revisor København for yderligere information.