Find en handyman og få det fikset!

Handyman

En handyman kan hjælpe dig med et hav af ting i og omkring din bolig. Det kan være i forbindelse med flytning, hvor mange ting skal samles eller hænges op. En handyman kan også hjælpe med løbende vedligeholdelse af dit hus, hvis du har brug for det.

Hvad kan en handyman hjælpe dig med?

Hvad enten du bor i lejlighed eller hus vil der fra tid til anden være opgaver, hvor din egen tid og evner ikke rækker, og så mangler du lige en handyman til opgaven. En handyman hyres ofte til småjobs i hjemmet.

En handyman er ikke nødvendigvis uddannet håndværker eller noget i den retning, men en handyman er helt sikkert en person, som har hænderne rigtigt skruet på, når der skal bruges værktøj og laves praktiske opgaver i hjemmet. En handyman er altså ikke nødvendigvis faglært med en masse specialviden, men helt sikkert en person med kompetence til at løse en række mindre opgaver i og omkring hjemmet.

Nogle af de opgaver, som en handyman tilbyder, kan også godt lappe ind over områder som rengøring og havearbejde.

Det kan være opgaver som:

  • Ophængning af lamper
  • Ophængning af billeder
  • Spartling af vægge og lofter
  • Samling af forskellige møbler
  • Opsætning af hylder
  • El-arbejde
  • Forårsklargøring af huset
  • Forårsklargøring af haven

Opgaverne kan være flere og andre end dem, der skrives om her. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke opgaver en handyman kan hjælpe dig med i huset og haven, når foråret for alvor banker på døren.

Forårsklargøring af huset

Et hus skal kunne holde til meget og af og til, er der brug for en hjælpende hånd for klare skærene. Det danske klima byder både på masser af vind og nedbør, men også sol. UV stråler kan være rigtig hårde ved fx dit træværk.

Tag og tagrender

Noget af det en handyman kan hjælpe dig med omkring huset kan være at få efterset husets tag og tagrender. På husets tag skal det tjekkes, om der mangler fugleklodser, om alle tagplader er intakte, eller om der er nogle tagsten, som er blevet løse. Husets tag er måske den mest udsatte bygningsdel og kan have fået en hård medfart i løbet af vinteren. Har du solceller på taget, så tjek at de er rene, så du kan høste mest mulig solenergi. Af samme grund er det vigtigt, at der ikke er træer, som skygger for dem.

Tagrender skal være fri for nedfaldne blade, mos og andet skidt, som kan stoppe tagrenden. De skal selvfølgelig også være tætte og stadig have den rette hældning.

Døre og vinduer

Døre og vinduer er dyre at udskifte, og det er vigtigt at holde øje med, om de trænger til vedligeholdelse. Efter vinteren kan du eller med hjælp fra en handyman tjekke om nogle af huset vinduer eller døre trænger til træbeskyttelse. Det er også godt at tjekke, om fugerne omkring vinduer og døre er intakte, så fugt og vand ikke kan slippe ind og give problemer med råd.

Er der tegn på, at døre og vinduer trænger til træbeskyttelse, skal du være sikker på, at træet er tørt nok, inden du starter malerarbejdet. Når du starter med at behandle træværket, må fugtigheden i træet ikke overstige 18 procent. Er du ikke selv den glade ejer af en fugtighedsmåler, kan du oftest låne eller leje en i det lokale byggemarked.

Oprydning og rengøring

Efter vinteren kan carport og garage også tit trænge til en oprydning, så den bliver rar og indbydende. Begge steder bliver af mange brugt til opbevaring hen over efterår og vinter. Har du nogle ting, som du ikke længere bruger, så få det videre til genbrug. Har du meget, der står på gulvet, er et godt råd at få en handyman til at skrue nogle hylder op, hvor du kan stille tingene. På den måde kan du bedre holde overblikket og desuden få fejet gulvet en gang i mellem.

Når foråret står for døren, er mange husejeres bedste ven en højtryksrenser. Den bruges fx til at fjerne alger på terrassefliserne, rengøring af træværk og murværk. En højtryksrenser er et fantastisk hjælpemiddel, men det er også vigtigt at bruge den med omhu, så du ikke gøre mere skade end gavn. Den kan være meget hård ved træværk og fuger, hvis du kommer for tæt på med den hårde stråle.

Havemøblerne trænger sikkert til en omgang rengøring efter at have stået gemt væk. Er de af plastik kan de rengøres med vand og sæbe. Har du havemøbler af træ, skal de have en omgang olie. Nogle havemøbler er lavet i hårdt træ, som indeholder naturlige olier, der beskytter mod råd. Her er det mere smag og behag, som afgør, hvilken behandling træet skal have. Med olie fremhæver du træets glød, mens fx teaktræ med årene får en smuk grå patina, hvis den får lov at stå ubehandlet.

Forårsklargøring af haven

Hvad enten du betaler dig fra det og hyrer en handyman til opgaven, eller du selv går i gang med at klargøre haven til foråret vil pengene og kræfterne være givet godt ud. Det arbejde, som kommes i haven i foråret, vil give dig glæde resten af havesæsonen.

Der skal helt sikkert være tid til at glæde sig over haven og nyde foråret og en kop kaffe på terrassen eller altanen. Når du ikke gør det, kan du eller med hjælp fra en handyman starte klargøringen af haven med rive græsplænen fri for grene og blade. Der kan også være steder, hvor mosset har bredt sig. Til at fjerne mos kan du bruge en almindelig rive.

Er der tale om større områder, kan det være en ide at få en handyman ud med en plænelufter - også kaldet en vertikalskærer, som fjerner mosset og samtidig skærer et stykke ned i græsplænen for at give lys og luft til græssets rødder. Og det er noget græsset kan lide. En omgang med plænelufteren efterlader ikke din græsplæne øjeblikkelig smuk og grøn, men nogle skal det være skidt, før det bliver godt – og har du fået store mængder mos i græsplænen, kan det være en nødvendig behandling.

Bagefter skal du efterså bare pletter og give din græsplæne noget NPK gødning.

Når græsset efterfølgende begynder at vokse, er det vigtigt, at du ikke klipper din græsplæne alt for kort. Det styrker ikke græsset, og mosset vil lettere få overtaget igen.

Du kan også få en handyman til at gå igennem dine bede og fjerne det ukrudt, som har overlevet vinteren. Det kan også være små spirer, som allerede er dukket op i det helt tidlige forår. Uanset er det en god ide at få det væk, inden det breder sig og får et stort rodnet.

Vil du være ekstra god ved dine bede, kan du tømme kompostbunken og fordele noget af jorden rundt i bedene og tilføre noget ny næring. Jorden fra kompostbunken kan også bruges til klargøring af krukker. Den gamle jord skal ud, i med ny næringsrig jord og nye smukke planter.

Handyman – eller brug for en?

Kan du hænge lamper op, spartle vægge, ordne tagrender eller noget helt fjerde, så opret en profil på jobbi.dk. I din profil er det vigtigt, at du beskriver, hvilke områder du kan være behjælpelig med, så købere af din service kan finde den helt rigtige handyman.

Har du hylder, billeder, lamper eller en fladskærm, som du gerne vil have have hængt op, så find en handyman i nærheden af dig på jobbi.dk, så du kan få opgaven løst.